lunes, 16 de julio de 2012

Leite frito

    O leite frito é un doce de fariña cocid con leite, e azucre, ata que espesa, cortandose a masa resultante en porcións que se frien. Soese servir habitualmente comaun postre espolvoreada con azucre glas e canela en pó, sendo unha receita típica do norte de España.

   Á orixe desta preparación é incerto e reivindicada en varias rexións españolas, se ven se soe considerar que naceu en Palencia dende onde se propagou.

    Debido a que segue sendo tradicional elaborala leite frita de forma caseira e artesanal, existen moitas variantes, tanto na receita coma na forma de preparación e na presentación final. Todas elas teñen en comun a coccion do leite co azucre, canela en rama e en ocasión cáscara de limón.

P7030207

Receta:
ingredientes para catro persoas.
1L de leite.
200gr de maicena.
300gr de azucre.
1 rama de canela.
4 ovos.
corteza dun limón.
Aceite de oliva.
Canela moida

Elaboración:
1- Poñer a quentar  o leite coa canela e a corteza de limón.
2- mesturar a maicena co azucre , unha vez quente o leite botar sobre a mestura e remexer ben . cociñar uns 6 minutos.
3- deixar enfriar dun dia para outro nunha placa de plástico cubrir con film.O dia seguinte cortar en cadradiños e rebozar con fariña , ovo batido e freir . Rebozar con azucre e canela.

No hay comentarios:

Publicar un comentario