jueves, 23 de agosto de 2012

CARRILLEIRAS AO VIÑO TINTO

As carrilleiras de porco son un tipo de carne que nos gusta moito . Xa saben vostedes que refierome ás pezas que extraense dá cara do porco, en concreto o seu musculo masticador. É unha carne que soe estar ben veteada de grasa e que xustamente por elo, sae sempre moi xugosa e apetecible.



Ingredintes:

  • 4 carrilleiras
  • 1 cebola
  • 2 dentes de allo
  • 1 rama de apio
  • 2 cenorias
  • un belisco de tormentelo ou rameo
  • salpementa
  • aceite de oliva
  • 1 botella de viño tinto
  • auga
  • un pouco de fariña

Elaboración:

  1. Sazoamos as carrileiras, as enfariñamos.
  2. Nunha pota cubrimos o fondo con aceite de oliva.
  3. Cando este quente marcamos as carrilleiras.
  4. Lavamos e limpamos as hortalizas as cortamos en paisana.
  5. Refogamos coas carrilleiras.
  6. Botamos o viño tinto e o auga ata cubrir a preparación.
  7. Deixamos cocer por espazo de 1 hora e media mais ou menos.
  8. Acompañaremos de patacas dado.

No hay comentarios:

Publicar un comentario