Un blini é unha tortiña fina (especie de crêpe) moi común na cociña eslava a base de fariña , ovos , leite e levadura que pode comerse cocida no forno ou frita, con ou sen recheo algún.
É unha opción interesante para un aperitivo. neste caso os temos elaborado con xamón de polo (unha codia de limón e de laranxa).
Imos coa receita.
BLINIS, MASA BASE.
Ingredientes:
- 190 gr de leite,
- 1 ovo,
- 35 gr de manteiga,
- 125 gr de fariña,
- 40 gr de zucre,
- 3 c/c de levadura química Royal
- Misturamos todo-los ingredientes nun bol.
- Deixamos repousar 15 minutos.
- Nunha prancha ben quente, facemos pequenas toritas ca masa. Douramos por ámbolos lados.
MAIONESA DE CURRI
Ingredientes:
- unha xema de ovo,
- ¼ de litro de aceite de xirasol,
- pizca de sal,
- zume de medio limón,
- 2 c/c de Curri en pasta . (Se omitimos este ingrediente, temos a receita da maionesa caseira tradicional)
- Nun bol, pomos a xema de ovo, e imos engadindo o aceite en fio fino,
- Batemos cunhas variñas de forma continua a xema co aceite ata que emulsione ben
- Unha vez ligada a maionesa, engadimoslle o resto dos ingredientes e misturamos ben.
- 1/2 suprema de polo marinado
- 6 follas de leituga folla de carballo.
- 1/4 de litro de maionesa de curri
- 2 ovos
- unha pizca de perexil picado
- 2 cogombros
- blinis
- Elaboramos os blinis
- Lavamos as folla da leituga, secamos e cortamos en chiffonada fina. Aparte facemos unha maionesa e misturámola ben coa leituga.
- Cocemos os ovos (se son talla “M” 11 minutos; talla “L” 12 minutos) a partir de que o auga rompa a ferver.
- Refrescamos os ovos e picamos ben picado igual cos cogombros, angadimos o perexel picado. Misturamos coa mistura anterior.
MONTAXE DOS BLINIS
Base dos blinis + mezcla de leituga con Curry + xamón de polo + mezcla de leituga.
E tras este proceso estarán listos para servir. Bo proveito!!!!
estan ricos
ResponderEliminarRicos no sé si estarán pero tienen una pinta!!!
ResponderEliminarA ver Sandra cuando te dignas a hacerme algo así, ya sabes mañana mi cumple....Enhorabuena por el blog