Para o bo tempo apetecen pratos lixeiros e frescos, e por iso hoxe traemeos esta ensalada, sabrosa e colorida.
Unha ensalada é principalmente un prato frío a base de verduras e hortalizas misturadas, cortadas en anacos, e xeralmente aderezadas, fundamentalmente con sal, aceite de oliva, e vinagre ou limón, inda que existen frandes variedades de aliños elaborados e salsas para as ensaladas.En España, as ensaladas mais habituais soen levar leitufa, tomate e cebola, ainda que as ensaladas poden levar virtualmente de todo, incluido ademáis dos mencionados vexetais, arroz, pasta, carnes, peixes....Soe servirse como primeriro plato, e as veces tamén como acompañamento doutros prato, e dependendo dos ingredientes que a compoñan pode consumirse tamén como prato único.
Ingredientes para 4 persoas:
- 1 leituga de folla de carballo
- 1 tomate
- 1/4 de cebola
- 1/2 cenoria
- 12 unidades de aceitunas negras
- 12 unidades de aceitunas verdes con oso
- 1 pemento vermello (tamén chamado pemento morrón) asado
- salpementa
- zume de limón aceite de oliva
- 1/2 c/c de mostaza americana
1. Lavamos folla por folla e cortamos en (chiffonada), escurrimos nunha centrigugadora.
2. Lavamos o tomate e cortamos en rodaxas pola metade.
3. Cortamos a cebola en (juliana) é o pemento en tiras é a cenoria(vichi).
4. Dispomos sobre un bandexa a leituga facendo unha cama, colocamos a cebola de maneira irregular e tamén a cenoria.
5. Por último engadimos o pemento e as aceitunas . Sazoamos con salpementa.
6. Emulsionamos o aliño e votamos sobre a ensalada.
No hay comentarios:
Publicar un comentario