jueves, 28 de junio de 2012

PARMENTIER DE QUEIXO Y PARMENTIER DE CHOURIZO

A parmentier é unha crema feita a base de patacas que se soe tomar quente como primeiro prato. Tamén se serve como guarnición ou salsa de pratos máis fortes de carne ou peixe.En esta ocasións traemos dúas versións de esta deliciosa crema: parmentier de queixo e parmentier de chourizo.
P6220127

P6220125

Ingredientes (4 persoas)
  • 6 patacas
  • 200 g de queixo curado ou semicurado (para a parmentier de queixo )
  • 1 chourizo de cocer ( para a parmentier de chourizo)
  • sal
  • auga
Elaboración
1. Cortar a pataca en vichi e poñer a sudar nunha media marmita cun pouco de aceite (dorala a lume medio).
2. No caso da parmentier de chourizo, pinchámolo un poco para que solte sabor, introducímolo na media marmita coas patacas e cubrimos de auga.
3.No caso da parmentier de queixo cubrimos as patacas con auga.
4. Cocemos as patacas uns 30 min. aproximadamente.
5.Cando este todo cocido, retiramos un pouto de caldo se é necesario, sacamos o chourizo da parmentier de chourizo e trituramos a pataca ata formar unha crema lixeira. Sazonamos.
6.Unha vez triturada, na parmentier de queixo, engadimos éste a crema e integrámolo todo ben.
O chourizo cortamolo en dados é servimolo a parte da nosa crema.
P6220122 P6220120

2 comentarios: