Ingredientes (4 persoas)
- 6 patacas
- 200 g de queixo curado ou semicurado (para a parmentier de queixo )
- 1 chourizo de cocer ( para a parmentier de chourizo)
- sal
- auga
1. Cortar a pataca en vichi e poñer a sudar nunha media marmita cun pouco de aceite (dorala a lume medio).
2. No caso da parmentier de chourizo, pinchámolo un poco para que solte sabor, introducímolo na media marmita coas patacas e cubrimos de auga.
3.No caso da parmentier de queixo cubrimos as patacas con auga.
4. Cocemos as patacas uns 30 min. aproximadamente.
5.Cando este todo cocido, retiramos un pouto de caldo se é necesario, sacamos o chourizo da parmentier de chourizo e trituramos a pataca ata formar unha crema lixeira. Sazonamos.
6.Unha vez triturada, na parmentier de queixo, engadimos éste a crema e integrámolo todo ben.
Están super ricas, pero sin duda la de chorizo me gusta más!
ResponderEliminarLa parmentier de chorizo esta muy rica
ResponderEliminar