Ademais de aprender moitas cousas teóricas, como os nomes dos utensilios, e outros conceptos técnicos, tamén nos metemos na cociña para aprender aspectos máis prácticos. Comenzamos polo máis básico para ir aumentando a dificultade. Estes dias vimos como son os diferentes cortes que se fan coa cebola e as hortalizas e ademais practicámolos. Son variados, e cada un terá a súa aplicación nos diferentes pratos que fagamos o longo do curso.
Cortes de tomate en ambos tipos de corte temos tomates sen semente e sen pel.
Cortes na cebola: (válido tamén para outras verduras e hortalizas).
Tanto brunoise como paisana son cortes en dados que se diferencian no tamaño, sendo brunoise o corte mais pequeno
Cortes na verduras de folla:
Cortes en hortalizas:
Neste caso son cortes similares diferenciándose no grosor dos "bastonciños" que se fan coa hortaliza.
Como se pode observar existen gran variedade de cortes e ainda nos queda algún por ver. Con todas estas hortalizas cortadas preparamos uns pratos moi ricos e saborosos.
No hay comentarios:
Publicar un comentario