Ingredintes:
Para o cilindro de chocolate:
- 300 gr de cobertura de chocolate atemperada
- plastico PVC
- crema inglesa de vainilla
- 428 ml de tona
- 285 ml de leite
- 8 xemas de ovo
- 175 gr de azucre
Elaboracion:
- Derretemos o chocolate no baño maria e atemperamos para darlle forma de cilindro.
- Napar o plastico de PVC cunha espatula de pasteleria cun minimo de grosor.
- Aplicar unha cinta adesiva antes que seque.
- Sobre papel de forno facer as bases cun pouco de chocolate e poñer enriba o cilindro.
- A crema inglesa de vainilla:Mesturar a metade do azucre co leite e a tona.Aparte na batidora mesturar as xemas co resto do azucre.
- Mesturar as duas preparacions e poñer ao lume ata que alcanze 85º C.
- Retirar e deixar enfriar.
- No mesmo dia do pase poñer na base do cilindro un pouco de trufa ( 1 kl de tona e 1 kg de chocolate).
- Encher coa crema e tapar con outra capa de cobertura atempada.
- Manter asi unha hora como moito ,antes do pase e importante non lle quitar o PVC na neveira porque perde en brillo e se humedece alterando o resultando esperado.
No hay comentarios:
Publicar un comentario