Ingredintes:
Para a crema de piña:
- 1/2 l de zume de piña
- 50 g de maicena
- 50 g de azucre
- 3 xemas de ovo
- 1 ovo enteiro
- 100 g de fariña
- 125g de azucre
- 6 ovos
- 100 g de coco ralado
- 1 cullerada grande de azucre moreno.
- Facer o zume de piña e quentar.Cando este quente mesturar co azucre , as xemas de ovo ( con coidado de non cuaxalas) e por último mesturar coa maicena.Remexemos ben, ata obter unha crema pero que non se agarre.
- Batimos as xemas co azucre ata obrer unha crema blanquecina,a parte, batir as claras a punto d e neve e incorporar a preparación de xemas e axucre, despacio, sen que baixen.
- Mesturase o coco coa fariña e se engade suavemente, con movementos envolventes a mistura de xemas e clara de ovo.
- Forramos un molde con papel de forno, e pintamos con manteiga , vertemos a preparación de biscoito e forneamos a 180ºC un 35 minutos. Mollamos con almibar de ton vello, e engadimos por riba a crema de piña.
- Podemos gratinar se queremos.
No hay comentarios:
Publicar un comentario