Receitas de Trufas de chocolate hai moitas, e moi doadas de facer. O difícil é decidir qué receita elaborar e resistirse a acabar con todas unha vez están feitas, porque cada vez que probas unhas trufas de chocolate parecenche deliciosas. Nos probamos moitas e unha das que repetimos habitualmente son as que hoxe vos imos mostrar.
Ingredintes para as trufas:
- 95 gr de manteiga
- 440 gr de chocolate negro de 70%
- 325 ml de tona pra montar
- raladura dunha lima
- 50 gr de zume de lima
- 50 gr de mel de acacia
Ingredintes pra cobertura:
- raladura de media lima
- 120 gr de azucre
- 120 gr de cacao
- Facer a cobertura un dia antes , mesturando todolos ingredintes destes coas mans.
- Deixar secar a temperatura ambinte.
- Por a tona o lume, ralar a corteza da lima, e deixar infusionar uns 10 minutos fora do lume.
- Vover a por o lume e cando este a punto de ferver retiralo.
- Noutro recipinte verter o mel co zume da lima, debese quentar sen ferver.
- Na mitade da infusion da tona mesturar o chocolate picado, agregar progesivamente o chocolate xunto coa infusion da tona.
- Mesturar a preparacion do mel co zume.
- Debe quedar unha gabache lisa e brillante, engadimos os tropezons da manteiga remexendo lentamente.
- Deixar arrefriar a que espese uns 30 minutos.
- Meter dentro dunha manga pasteleira , cunha boquilla lisa, e ir poñendo pequenas bolas sobre un papel sulfurizado, cunha bandexa por baixo.
- Deixar arrefriar 2 horas.
- Pasar pola mestura da cobertura e sacalas cunha escumadeira polo esceso de cacao.
No hay comentarios:
Publicar un comentario