Ingredintes:
- 500 gr de fariña frouxa
- 1 sobre de levadura seca de panadería
- 280ml de auga mineral morna
- 60 ml de aceite de oliva
- 100 gr de olivas negras
- 1c/g de ourego e mellorana
- 15 gr de sal
- Meter na amasadora a metade da fariña coa levadura e a auga morna e amasar 3 minutos.
- Engadir o resto da fariña mesturada coa sal e o aceite de oliva.Amasar por espacio de 15 minutos ata obter unha masa homoxenea e pegaxosa.
- Retirar para un bol cubrir e deixar reposar 40 minutos nun sitio cálido na cociña.
- Picar as olivas ben e reservar.Transcurridos 40 minutos mesturar as olivas coa masa e as herbas.
- Tapar de novo e deixar fermentar 30 minutos máis.
- Darlle forma de pan e fornear a 200ºc 15 minutos.
No hay comentarios:
Publicar un comentario