A trufa, tradicionalmente se orixinou en Bélxica e foi chamada trufa porque a sua forma e textura reconrdan os fungos do mesmo nome.
A lima e o mel que levan as trufas que elaboramos nesta ocasión lle dan un sabor moi agradable,q ue realza o sabor do chocolate o tempo que fai que resulte máis lixeiro no paladar.
Ingredintes:
Para as trufas:
- 95 g de manteiga
- 440 g de chocolate negro de 70%
- 325 ml de tona para montar
- raladura dunha lima
- 50 gr de zume de lima
- 50 gr de mel de acacia.
- raladura de media lima
- 120gr de azucre
- 120g de cacao
- Facer a cabertura un dia antes, mesturando tódolos ingredintes desa coas man. Deixar secar a temperatura ambiente.
- Poñer a tona ó lume, ralar a corteza da lima e deixar infusionar uns 10 minutos fora do lume.
- Volver a poñer ó lume cnado este a punto de ferver retirar do lume.
- Noutro recipinte verquer a mel co zume de lima e quentar sen ferver.
- Na metade da indusion da tona mesturar o chocolate picado, agregar progresivamente o chocolate xunto coa infusión da tona. Mesturar a preparación de mel co zume.
- Debe quedar unha ganache lisa e brillante, engadimos os tropezóns de manteifa, removendo lentamente. Deixar arrefriar ata que espese, uns 30 minutos.
- Meter dentro dunha manga pasteleira cunha boquilla lisa e ir poñendo pequenas bolas sobre un papel sulfurizado cunha bandexa por debaixo. Deixar enfriar 2 horas.
- Pasar pola mestura da cobertura, sacalas chunha escumadeira polo exceso de cacao.
No hay comentarios:
Publicar un comentario