Para facer esta mousse se puede usar queixo tetilla o a variedad Arzúa-Ulloa, moi parecido pero menos ácido que a tetilla. Si usádes o Arzúa-Ulloa é mellor que pongádes pouco azúcre o montar a tona, porque é suficiente doce. Si usades tetilla, mellor poñades mais porque o ser un queixo lixeiramente máis ácedo equilibrase mellor o sabor. Pero cando fasgades a receita e a probedes, podedes ir adaptándoa voso gusto particular e controlar o grao de dulzor que máis vos guste.Pra nos esta receita esta adaptada o gusto da maioria.
Ingredintes:
- 250 gr de queixo tetilla
- 250 gr de marmelo
- 50 gr de azucre glass
- 2 ovos
- 1 dl de tona
- 5 dl de tona
- 10 gr de follas de xelatina
- 1 chupito de aguardinte branco
- Recortalle a costra o queixo tetilla e cortalo en pedazos irregulares , nun recipinte alto botar os anacos de tetilla, o marmelo tamen cortado en pedazos irregulares, azucre glass, os ovos e o decilitro de tona.
- Triturar con turmix.
- Por a cocer o oruxo, e engadimoslle as follas de xelatina, rehidratadas en auga fria.Por outra banda montar a tona.
- En quente mesturamos o licor co queixo e o marmelo, xa tebedo mesturamos coa tona montada.
- Dispor nuns aros e deixar arrefriar na neveira.
No hay comentarios:
Publicar un comentario