miércoles, 17 de octubre de 2012

Churros

   
    Os churros son una elaboracion típica de paises sudamericanos, asi como México, España, Portugal e Francia. Feitos cunha masa a base de auga quente e fariña, soen ten forma  recta que recorda un pao, ou en forma de lazos. Poden ter recheo ou rebozados en azucre,creme pasteleira, chocolate ou doce de leite. En Portugal ademais do rebozado de azucre soen presentarse con canela. A sua orixe e na reposteria española e son eleborarse en venderse en locais especiais denomindados churrerías.  É un alimento que soe consumirse en almorzos e merendas, e o seu consumo e maio en inverno. O consumo mais estendido en Galica e o chocolate a taza con churros ainda que pode consumirse con calquera bebida quente ou soo. O chocolate con churros resulta o almorzo típico de Ano Novo.

    Ingredintes:
  • 1 litro de auga
  • 850 g de fariña frouxa
  • 150g de aceite
  • 10 gr de sal 
     Elaboración:
  1. Ferver a auga co sal e o aceite. Tamizar a fariña e mesturala coa preparación anteriro
  2. Remexe ata que a mistura se despegue das paredes do recipinte.
  3. Verquer a  masa nunha manga pasteleira con boquilla rizada que nos servira para dar forma. Facer tiras de masa, e frixir en aceite benq uente.

No hay comentarios:

Publicar un comentario