jueves, 25 de octubre de 2012

CILINDRO DE CHOCOLATE CON CREMA INGLESA DE VAINILLA






Ingredintes:

Para o cilindro de chocolate:
  • 300 gr de cobertura de chocolate atemperada
  • plastico PVC
  • crema inglesa de vainilla
Para a crema inglesa de vainilla:
  • 428 ml de tona
  • 285 ml de leite
  • 8 xemas de ovo
  • 175 gr de azucre

Elaboracion:

  1. Derretemos o chocolate no baño maria e atemperamos para darlle forma de cilindro.
  2. Napar o plastico de PVC cunha espatula de pasteleria cun minimo de grosor.
  3. Aplicar unha cinta adesiva antes que seque.
  4. Sobre papel de forno facer as bases cun pouco de chocolate e poñer enriba o cilindro.
  5. A crema inglesa de vainilla:Mesturar a metade do azucre co leite e a tona.Aparte na batidora mesturar as xemas co resto do azucre.
  6. Mesturar as duas preparacions e poñer ao lume ata que alcanze 85º C.
  7. Retirar e deixar enfriar.
  8. No mesmo dia do pase poñer na base do cilindro un pouco de trufa ( 1 kl de tona e 1 kg de chocolate).
  9. Encher coa crema e tapar con outra capa de cobertura atempada.
  10. Manter asi unha hora como moito ,antes do pase e importante non lle quitar o PVC na neveira porque perde en brillo e se humedece alterando o resultando esperado.

No hay comentarios:

Publicar un comentario