viernes, 19 de octubre de 2012

MOUSSE DE MARMELO CON TETILLA


Para facer esta mousse se puede usar queixo tetilla o a variedad Arzúa-Ulloa, moi parecido pero menos ácido que a tetilla. Si usádes o Arzúa-Ulloa é mellor que pongádes pouco azúcre o montar a tona, porque é suficiente doce. Si usades tetilla, mellor poñades mais porque o ser un queixo lixeiramente máis ácedo equilibrase mellor o sabor. Pero cando fasgades a receita e a probedes, podedes ir adaptándoa  voso gusto particular e controlar o grao de dulzor que máis vos guste.Pra nos esta receita esta adaptada o gusto da maioria.

Ingredintes:

  • 250 gr de queixo tetilla
  • 250 gr de marmelo
  • 50 gr de azucre glass
  • 2 ovos
  • 1 dl de tona
  • 5 dl de tona
  • 10 gr de follas de xelatina
  • 1 chupito de aguardinte branco
Elaboracion:

  1. Recortalle a costra o queixo tetilla e cortalo en pedazos irregulares , nun recipinte alto botar os anacos de tetilla, o marmelo tamen cortado en pedazos irregulares, azucre glass, os ovos e o decilitro de tona.
  2. Triturar con turmix.
  3. Por a cocer o oruxo, e engadimoslle as follas de xelatina, rehidratadas en auga fria.Por outra banda montar a tona.
  4. En quente mesturamos o licor co queixo e o marmelo, xa tebedo mesturamos coa tona montada.
  5. Dispor nuns aros e deixar arrefriar na neveira.

No hay comentarios:

Publicar un comentario