viernes, 5 de octubre de 2012

Pan de olivas

Esta variedade de pan casa ben con productos mediterraneos alguns da horta como os tomates,as cabaciñas  xamón,é ideal para tomalo a media mañá.
Ingredintes:
  • 500 gr de fariña frouxa
  • 1 sobre de levadura seca de panadería
  • 280ml de auga mineral morna
  • 60 ml de aceite de oliva
  • 100 gr de olivas negras
  • 1c/g de ourego e mellorana
  • 15 gr de sal
Elaboración:
  1. Meter na amasadora a metade da fariña coa levadura e a auga morna e amasar 3 minutos.
  2. Engadir o resto da fariña mesturada coa sal e o aceite de oliva.Amasar por espacio de 15 minutos ata obter unha masa homoxenea e pegaxosa.
  3. Retirar para un bol cubrir e deixar reposar 40 minutos  nun sitio cálido na cociña. 
  4. Picar as olivas ben e reservar.Transcurridos 40 minutos mesturar as olivas coa masa e as herbas.
  5. Tapar de novo e deixar fermentar 30 minutos máis.
  6. Darlle forma de pan e fornear a 200ºc 15 minutos.

No hay comentarios:

Publicar un comentario