miércoles, 17 de octubre de 2012

POLO ASADO CON XARDINEIR E PATACAS DADO

     Unha recieta tradicional onde as haxa, que nalgun momento todos fixemos nas nosas casas, un delicioso polo asado cunha guarnición xardiñeira ( chícharos e guisante) e unhas patacas fritas cortadas en dados. Gusta a case todo o mundo, resulta una receita deliciosa e de elaboración sinxela, que queda moi ben incluso para un día con invitados.

Ingredintes:
  • 1 polo enteiro (limpo de plumas e bridado)
  • sale e pementa
  • aceite de oliva
  • 4-6 patacas medianas
  • 250 gr de chícharos
  • 2 cenoiras.
Elaboración:
  1. Prequentar o forno a 175ºC.
  2. Unha vez limpo de visceras o polo, limpo de plumas e bridado, o colocamos nunha bandexa de forno, salpimentamos, e engadimos un chorriño de aceite, tanto por dentro como por fora, e mentemos no forno, colocado de lado ( a media coccion lle damos a volta, deitando sobre o outro lado) durante 45 minutos .
  3. Pelamos as patacas, lavamos e secamos. As cortamos en forma de dado de 2 cm. Engadimos a sal e freimos ata que adquiran un tono dourado.É importante que o aceite non este demasiado quente porque  poderia queimar a pataca por fora deixandoa crua por dentro. O ideal e pochar primeiro as patacas en aceite morno, e unha vez quue este terna por dentro subir o lume  dorala.
  4. Para a guarnicion poñemos a lume un cazo  con auga, cando rompa a ferver engadimos 2 puñados de sal. Cocemos os chicharos uns 10 minutos. Cando leven 4 minutos cocendo, engadimos a cenoira, que cocerá 6 minutos . Poñemos un bol auga fria con xeo, e cun puñado de sal, e cando os guisantes e a cebiura esten cocicos, os metemos na auga con xeo para cortarlles a cocción, preservando así a sua cor.
  5. Podemos saletear a guarnicion cun dente de allo, para darlle mais sabor, e engadirlle un pouco de viño branco no medio do salteado asi como unhas culleradas do xugo do polo asado. 


No hay comentarios:

Publicar un comentario