viernes, 19 de octubre de 2012

ENSALADA DE PEIXE SAPO CON PATACAS

Creo que o peixe sapo é un dos peixes máis versátiles que hai. Da muito xogo, admite infinidade de preparacions, dende frías a quentes, con salsa óu sin ela. Cos seus osos,preparanse uns caldos xelatinosos sublimes e co fígado e pan frito con unhas amendoas, facemos unha gran picada para o peixe sapo en salsa. Pero con esta ensalada, nada de complicacions, só cocido. 

Ingredintes: 


  • 4 patacas 
  • 500 gr de peixe sapo
  • 1 cebola
  • 1 chorro de viño branco
  • 1 dl de clado de carne
  • aceite de oliva
  • pementon doce
Para a salsa rusa:


  • 1 taza de maionesa
  • 1 culler grande de ovas negras 
  • 4 culleres grandes de ketchup
  • 1 culler grande de cebola picada

Elaboracion:


  1. Cocemos as patacas con pel uns 25 minutos.Retiramoslle a pel e coratmos en rodaxas finas.Por a marinar con vinagre, viño branco e o caldo de carne.
  2. Untar o anaco de peixe sapo co pementon doce e aceite, atamolo co bramante.
  3. Cocemos uns 8 minutos, retiramoslle o bramante e cortamos en rodaxas diagonalmente.
  4. Mesturar todolos ingredintes intercalando a pataco co peixe sapo facendo unha rosa.
  5. Por outro lado facer a salsa rusa e dispor nunha salseira a parte .

No hay comentarios:

Publicar un comentario