miércoles, 17 de octubre de 2012

TRUFAS DE CHOCOLATE, LIMA E MEL

    A trufa é un doce con aspecto e sabor similar ó bombón pero elaborado cunha mistura de chocolate negro fundido  ( tipo fondant), mantequilla, azucre glas, xema de ovo e crema de leite.
    A trufa, tradicionalmente se orixinou en Bélxica e foi chamada trufa porque a sua forma e textura reconrdan os fungos do mesmo nome.

    A lima e o mel que levan as trufas que elaboramos nesta ocasión lle dan un sabor  moi agradable,q ue realza o sabor do chocolate o tempo que fai que resulte máis lixeiro no paladar.
 
 Ingredintes: 
Para as trufas:
  • 95 g de manteiga
  • 440 g de chocolate negro de 70% 
  • 325 ml de tona para montar
  • raladura dunha lima
  • 50 gr de zume de lima
  • 50 gr de mel de acacia. 
Para a cobertura:

  • raladura de media lima
  • 120gr de azucre
  •  120g de cacao 
    Elaboración:
  1. Facer a cabertura  un dia antes, mesturando tódolos ingredintes desa coas man. Deixar secar a temperatura ambiente.
  2. Poñer a tona ó lume, ralar a corteza da lima e deixar infusionar uns 10 minutos fora do lume.
  3. Volver  a poñer ó lume cnado este a  punto de ferver retirar do lume.
  4. Noutro recipinte verquer a mel co zume de lima e quentar sen ferver.
  5. Na metade da indusion da tona mesturar o chocolate picado, agregar progresivamente o chocolate xunto coa infusión da tona. Mesturar a preparación de mel co zume.
  6. Debe quedar unha ganache lisa e brillante, engadimos os tropezóns de manteifa, removendo lentamente. Deixar arrefriar  ata que espese, uns 30 minutos.
  7. Meter dentro dunha manga pasteleira cunha boquilla lisa e ir poñendo pequenas bolas sobre un papel sulfurizado cunha bandexa por debaixo. Deixar  enfriar 2 horas.
  8. Pasar pola mestura da cobertura, sacalas chunha escumadeira polo  exceso de cacao.

No hay comentarios:

Publicar un comentario