jueves, 25 de octubre de 2012

PATACAS DAPHINE


É unha guarnicion diferente que convirte a pataca tradicional en algo diferente e divertido, e que atrae todolos sentidos.É  unha preparacion sinxela que dalle un toque especial os pratos aburridos.


Ingredintes:

  • 750 gr de patacas
  • 125 gr de manteiga
  • un belisco de noz moscada
  • salpementa
  • 1/4 lt de auga
  • aceite de oliva
  • 4 ovos
Elaboracion:

  1. Poñer o auga coa sal e a manteiga a ferver cando rompa a borbotons, retirar do lume e botarlle a fariña de golpe.
  2. Deixar arrefriar un pouco e ir engadindo un a un os ovos ata formar unha masa lisa e homoxenea.
  3. Con axuda dunha manga pasteleira e unha boquilla lisa, ir facendo cilindros.
  4. Darlle forma coa man de redondas.
  5. Poñer unha tixola con abundante aceite de oliva e freir ata que tomen cor dourado.

No hay comentarios:

Publicar un comentario