viernes, 13 de julio de 2012

Brazo de xitano con crema pasteleira de lima


      O brazo de xitano é un  biscoito delgado e plano, recheo normalmente de mermelada ( morango, amorodo,etc),ou ben de cremas ( crema pasteleira, mocca, nata) chocolate, etc e que logo é enrolado sobre si mesmo e pode estar decorado de azúcar glass ou recuberto con diversas coberturas como chocolate, crema catalana queimada, merengue, nata etc.  É un dos postres máis coñecidos en España e incluso a nivel mundial.


Ingredientes para 4 persoas:

Biscoito
  • 150 gr. de fariña tamizada, 
  • 150 gr. de azucre e 
  • 4 ovos.
Crema pasteleira:
  •  1 lt. de leite, 
  • codea dunha lima rallada
  • 100 gr. de fariña tamizada, 
  • 6 ovos e 
  • 200gr. de azucre.
Almibar:
  • 1/2 litro de auga
  • 200 gramos de azucre
  • 1vaina de vainilla.

Elaboración:

    Para o biscoito:
  1.       Prequentamos o forno a 150ºC .
  2. Batimos os ovos co azucre ata que a mistura branquexe e que colla relieve( significa que as varillas queden marcadas na mistura cando batimos, teremos unha textura similar á das claras batidas, pero en este caso feita co ovo enteiro). 
  3. Incorporamos a fariña despacio con movementos envolventes cunha lingua.
  4. Poñemos a mistura sobre unha bandexa de forno forrada con papel de forno, e o cocemos a 150ºC durante 7 minutos, ou ata que o pinchar cunha agulla esta saia limpa. 
      Para a crema pasteleira de lima-
  1. Poñer o leite a ferver.
  2.  Por outra banda misturamos o azucre cos ovos e a fariña remexendo ben para que non queden grumos.
  3. Engadir o leite e poñer de novo ó lume sen deixar de remexer ata que tome consistencia.Unha vez fora do lume engadimos a corteza da lima.
  4. Retiramos do lume,vertemos nun recipiente e tapamos con film, tendo en conta que o film debe estar en contacto directo coa crema para evitar que esta colla unha costra.Picamos un pouco o film para que non condense o vapor, e deixamos atemperar a crema.
    Para face-lo almibar, poñemos nun cazo ó lume a auga e o azucre, remexemos ven ata que o azucre se desfaga ben na auga e este a mistura quente.Retiramos a auga do lume, e engadimos a vaina de vainilla,deixandoa infusionar 5 minutos.
    Montaxe do brazo de xitano .
  1. Coller un pano de cociña que este limpo, mollalo un pouco e espolvorealo con azucre.
  2. . Poñer sobre el o biscoito, emborrachalo co almibar coa axuda dunha brocha de  cocipña e cubrir coa crema pasteleira.
  3. Envolver en forma de rulo e decorar ó gusto e está listo para comelo.
     Bo proveito !!


No hay comentarios:

Publicar un comentario