viernes, 13 de julio de 2012

Chupitos de arroz con polo


 Neste caso temos un rico prato tradicional na maioria dos fogares, e que podemos considerar como segundo prato ou tamén como plato único.Pero neste caso, para darlle un toque orixinal, imos servilo dun modo novedoso e usar esta receita como rico aperitivo. Esta presentación tamén serve para aproveitar as sobras que nos poidan quedar.



Ingredientes para 4 persoas
  • 1/2 polo,  
  • 1 kg. de arroz bomba, 
  • 2 cenorias, 
  • 100 gr. de hervillas/chícharos.
  • 1/2 cebola,
  •  2 dentes de allo
  • perexil, 
  • 1 pemento vermello, 
  • 150 gr. de cogumelos,
  •  1 sobre de azafran,
  •  caldo de polo, de verduras  ou auga (o caldo de polo ou o de verduras son imprecindibles para a hora de face-los chupitos)

Elaboración:

1. Salpementar o polo e adobalo con allo, perexil e un pouco de viño branco.
2. Nunha media marmita cubrir o fondo con a ceite e unha vez que esté quente botar o polo e douralo. Engadir as hortalizas cortadas en paisana, refogar e incorporar o arroz, o azafrán e o caldo de polo. Sazonar.
3. Remexer e deixar cociñar 25 min. Apagar o lume e deixar repousar 5 min. e espolvorear de perexil picado.
4.Para face la crema dos chupitos  trituramos o arroz, engadindo un pouco de caldo, coamos a crema, poñemola sobre uns chupiños e decoramos con polo desmenuzado enriba. Sérvenos como aperitivo.

No hay comentarios:

Publicar un comentario