miércoles, 18 de julio de 2012

Pescada en salsa verde

 

    A salsa verde composta de un refrito a base de allo no que se engade a peza enfariñada (xeralmente peixe) a que se lle engade viño branco e un fumet de peixe. Esta salsa, o reducir tomará a cor verde o engadirlle perexil fresco. É moi frecuente en peixes cocidos, sendo o máis popular de todos a pescada.

Esta salsa pódese elaborar de diversos xeitos, dependendo da zoa xeográfica, pero sempre mantendo o nome de "salsa verde"

P8240974

Ingredientes para 4 persoas:

  • 1 percada de 1,5 Kg.
  • 200 gr. de ameixas
  • 6 espárragos brancos
  • 3 ovos duros
  • un manoxo de perexil
  • 250 gr. de chicharos
  • 5 rebanadas de pan de molde
  • 3 dentes de allo
  • viño branco "bo"
  • 100 gr. de fariña
  • 300 gr. de pataca
  • 1 cebola
  • sal

P8240975

Elaboración:

1. Cortamos a pescada en rodelas ou tranchas, sazoamos coa sal, enfariñamos e fritimos nunha tixola co aceite ben quente. Despóis engadimoslle o allo cortado en lascas, a cebola en paisana, o pan en pequenos pedazos. Deixamos fondear un pouco e metemos nunha bandexa de forno.

2. Mollamos cun pouco de fumet quente e viño, e deixamos cocer. Cando estexa medio cocido engadimos os chicharos xa cocidos (6 min.)

3. Cortamos os espárragos en pedazos uniformes e os ovos en cuartos.

4. Espolvoreamos co perexil picado. Acompañar de pataca en rodela fritida.

5. Se ouvese cazola se barro mellor.

No hay comentarios:

Publicar un comentario