A salsa verde composta de un refrito a base de allo no que se engade a peza enfariñada (xeralmente peixe) a que se lle engade viño branco e un fumet de peixe. Esta salsa, o reducir tomará a cor verde o engadirlle perexil fresco. É moi frecuente en peixes cocidos, sendo o máis popular de todos a pescada.
Esta salsa pódese elaborar de diversos xeitos, dependendo da zoa xeográfica, pero sempre mantendo o nome de "salsa verde"
Ingredientes para 4 persoas:
- 1 percada de 1,5 Kg.
- 200 gr. de ameixas
- 6 espárragos brancos
- 3 ovos duros
- un manoxo de perexil
- 250 gr. de chicharos
- 5 rebanadas de pan de molde
- 3 dentes de allo
- viño branco "bo"
- 100 gr. de fariña
- 300 gr. de pataca
- 1 cebola
- sal
Elaboración:
1. Cortamos a pescada en rodelas ou tranchas, sazoamos coa sal, enfariñamos e fritimos nunha tixola co aceite ben quente. Despóis engadimoslle o allo cortado en lascas, a cebola en paisana, o pan en pequenos pedazos. Deixamos fondear un pouco e metemos nunha bandexa de forno.
2. Mollamos cun pouco de fumet quente e viño, e deixamos cocer. Cando estexa medio cocido engadimos os chicharos xa cocidos (6 min.)
3. Cortamos os espárragos en pedazos uniformes e os ovos en cuartos.
4. Espolvoreamos co perexil picado. Acompañar de pataca en rodela fritida.
5. Se ouvese cazola se barro mellor.
No hay comentarios:
Publicar un comentario