viernes, 13 de julio de 2012

Mexillóns en escabeche


     A receita de hoxe é moi vérsatil e  serve como base para pratos máis elaborados, ademáis de poderse consumir directamente. O escabeche podemos aplicalo a diversos alimentos,ademáis dos mexilóns. Son típicos outros mariscos e tamén peixes como os xurelos en escabeche.
    Ademáis con esta receita aproveitamos un produto de gran  calidade, os mexillón das costas galegas, considerados un dos mellores de toda Galicia, considerados unha especie diferente ós do resto do mundo e coñecidos co nome cintifico deMytilus galloprovincialis. 
    Denominase escabecho ó método para a conservacion de alimentos en vinagre asi como ó produto obtido, asi por exemplo  na receta que nos ocupa poderiamola denominar tamén escabeche de mexillons. O método do escabechado , incluese dentro das operación denominadas como marinados, e a ténica consiste básicamente nun precociñado mediante un caldo de vinagre, aceite, viño, laurel e pementa. É unha variante dunha preparación árabe.



Mexillóns en escabeche
Ingredientes para 4 persoas (Aperitivo)
  •  3kg de mexillóns frescas 
  • 1 lt de aceite de oliva 
  • 1/2L de vinagre de viño blanco 
  • 2 dentes de allo 
  • 1 cebola
  •  laurel
  •  2 c/c de pimentón dulc
  • e sal 
  • 1/4 de lt de viño blanco 
Elaboración :
  1.  Abrimos os mexillóns con un pouco de viño branco, eliminamos os que non se abran. 
  2.  Preparamos a vinagreta con resto de ingredientes cortados en (brunoise). 
  3.  Deixamos macerar para obter mellor sabor (dun dia para outro).
    Na fotografía servironse os mexilón en escabeche sobre unha tostada de pan cuberta con queixo de untar, e espolvoreado todo cun pouco de perexil picado.

No hay comentarios:

Publicar un comentario