lunes, 16 de julio de 2012
Xamón asado con puré parmentiére
Receta:
ingredientes para catro persoas:
Unha paleta de cerdo.
Sal e pementa.
Aceite de oliva.
2 zenhorias.
2 Cebolas.
1 pemento vermello.
1/2 pemento verde.
3 dentes de allo.
1 cuch de pimentón doce.
Unha pizca de azafrán.
1 vaso de viño blanco.
1 vaso de auga.
Tabasco o gusto.
Perexil picado.
especies surtidas.
6 patacas.
Pizca de noz moscada.
1/4 L de leite.
Unha noz de manteiga.
Elaboración:
1- Adobar a paleta de porco con aceite , pimentón , allo , perexil , salpementar , 1/2 vaso de viño blanco.
2- Cortamos o resto das hortalizas en mirepoix , colocamos sobre unha bandexa de forno , sazonamos e poñeos o xamon. Botar un pouco de aceite de olvida.
3- Face a 180ºc durante 45 minutos aproximadamente . o tempo depende da peza . cando leve 25 minutos botar o resto de auga e viño.
4- Triturar o salsa e engadir o tabasco o gusto.
5- Facer un puré con pataca , manteiga, leite salpementa , pizca de noz moscada.
cocer primeiro a pataca e engadir o resto dos ingredientes .Pasar por un pasa-pures , mesturar co resto de elementos e a leite quente.
Suscribirse a:
Enviar comentarios (Atom)
No hay comentarios:
Publicar un comentario