lunes, 16 de julio de 2012

Bruschetta de tomate

 A bruschetta é un prato procedente da cociña italiana, concretamenta de rexión central de Italia, e que constitue un dos "antipasti" (aperitivo)máis común deste pais. Consiste en rebanadas de pan tostado, que as veces se rebozan con allo, e postas na parrilla para que se doren. As variacions nas bruschettas debense as especias e os ingredientes usados, que soen ser diferentes segundo a época do ano, adaptandose os produtos típicos de cada tempada. En Italia, a preparación da bruschetta faise xeralmente nu tipo de forno especial chamado brustolina, ainda que se poden facer nun forno tradicional.Ademáis de con tomate a podemos facer con outros ingredientes como de tono con hortalizas.

P6270170

Receta:
ingredientes para 4 persoas.
3 tomates.
1 dente de allo
Aceite de oliva
Albahaca
Sal e pementa.

Elaboración:
1- lavamos os tomates , retiramos as sementes e a pel , cortamos en concasse.
2- introducimos nunha xarra de tomate , salpementamos  , picamos o dente de allo en brunoise.
3- sirvese con tostadas como aperitivo.

No hay comentarios:

Publicar un comentario