Sendo en Galicia moi habitual a empanada, como non animámonos a facer unha,. Neste caso de raxo, que non todas van a ser con produtos típicos da zona de costa, e ben boa que nos saiu.
Ingredientes para 4 persoas:
Masa de empanada:
- 1 Kg. de fariña de forza
- 1 chorriño de gaseosa
- 1 pizca de sal
- 40 gr. de levadura
- 1 chorriño de aceite de xirasol
Para o recheo:
- 1 folla de loureiro
- 3 cebolas grandes
- 2 dentes de allo
- 1 pemento verde
- 1 pemento vermello
- 2 c/g de pementón
- sal
- 500 gr. de raxo
- 1 ovo para pintar
Elaboración:
1. Mesturamos os ingredientes da masa. Facémola masa amasando ben e deixando levedar nunha zoa morna, e tapámolo cun pano, ata que duplique o seu volume.
2. Pomos unha pota co fondo cuberto de aceite de oliva, refretimos as cebolas, pemento vermello, pemento verde (cortado en paisana) e o allo (cortado en lascas). Deixámolo refogar lentamente cunha folla de loreiro e as culleradas de pementón.
3. Collemos o raxo, cortámolo en filetes finos e salgámolos.
4. Partimos a masa en dous e estirámola ata facer capas finas. Untar unha praca de forno con aceite de xirasol, por enrriba a masa e cubrir co recheo frío e sen moito mollo. Colocar o raxo por riba e logo por a outra capa de masa. Pechar ben polos lados, facer un hoco no medio da empanada, pinchar co tenedor e pintar co ovo.
5. Meter no forno 180ºC durante 25 min.
No hay comentarios:
Publicar un comentario