lunes, 16 de julio de 2012

Coello a cazadora


O coello a cazadora,é unha das receitas mási típicas da elaboración desta carne branca.O coello é unha carne baixa en graxa, moi dixerible e de sabor suave, e moi proteica- Ademáis resulta unha carne económica respecto a outras, co cal é unha alternativa a ten en conta : abaratanos a cesta da compra e ademais reducimos o aporte de graxas na dieta.

P7030208

Receta:
1 coello en adobo (2 dentes de allo , perexil , 1/2 c/c de pimentón doce , 1/2 vaso de viño blanco , sal e pementa).
3 zenhorias.
2 cebolas.
1 rama de romeo.
Aceite de oliva.
250 gr de champiñons.
Unha pizca de fariña para rebozar.
Un vaso de viño tinto.
perixel.
6 patacas.
Aceite de xirasol.


Elaboración:
1- poñemos o coello troceado en adobo . Aparte pelamos os dous dentes de allo , as zenhorias e cortamos en xardiñeira, os champiños en cartos, a cebola en mirepoix.

2- Nunha media-marmita cubrimos o fondo con Aceite de oliva.Escurrimos o coello do adobo e pasamos por fariña , marcamos cando o aceite este quente; unha vez dorado engadimos as hortalizas e remexemos . Engadimos o viño tinto
3- Deixamos cociñar a lume medio  ata que este tenro coa ola tapada.
4- aparte facemos unhas patatas risoladas ; pelamos e lavamos as patacas ponemos a escaldar en auga fervendo por espacio de 5 minutos. Escurrimos ben e salteamos nunha tixolacon un pouco de aceite de xirasol e manteiga , cando tomen cor meter no forno ata que estén tenras no seu interior. sazonar o final con sal e romeo picado.

No hay comentarios:

Publicar un comentario