jueves, 12 de julio de 2012

Bruschetta de tono e vexetais

 A bruschetta é un prato procedente da cociña italiana, concretamenta de rexión central de Italia, e que constitue un dos "antipasti" (aperitivo)máis común deste pais. Consiste en rebanadas de pan tostado, que as veces se rebozan con allo, e postas na parrilla para que se doren. As variacions nas bruschettas debense as especias e os ingredientes usados, que soen ser diferentes segundo a época do ano, adaptandose os produtos típicos de cada tempada. En Italia, a preparación da bruschetta faise xeralmente nun tipo de forno especial chamado brustolina, ainda que se poden facer nun forno tradicional.


BRUSCHETTA CON TONO E VEXETAIS
 Ingredientes para 4 persoas
  •   200 gr de cabaza 
  • 1 cabaciña 
  • 1 berenxena 
  • 1/2 pemento roxo 
  • 1/2 pemento verde 
  • 1 cebola
  •  tono 
  • 1 barra de pan para as tostadas 
  Elaboración:
  1. Cortar as hortalizas con pel  en  (brunoise) e xuntalasUn caso especial é a berenxena, antes de xuntala coas demais verduras a poñemos ela sola nun escurridor con sal para que se desangre, e dicir solte o líquido que da o amargor . Poñelas no seu punto de sal. 
  2.  Salteamos as tostadas con unha gota de aceite de oliva e deixamolo o dente
  3. Facemolas tostadas cortadas o longo a 220º c é o forno de 5 minutos aproximadamente. 
  4. Colocamos as hortalizas salteadas é o tono sobre as tostadas.

No hay comentarios:

Publicar un comentario