É unha tarta clásica a base de bizcoito, crema de manteiga e amendoas, ademais de crema pasteleira, resulta sinxela e fresquiña esta boisima, ainda que engorda bastanate xa que o seu ingredinte principal é a manteiga.
Ingredintes:
Para o bizcoito:
- 450gr de ovos (unhas 10 unidades).
- 230gr de azucre.
- 220gr de fariña floxa.
- 150gr de amendoa moida , raiadura dun limón.
Para a crema de manteiga:
- 100gr de auga .
- 350gr de azucre.
- 500gr de manteiga.
- 2 ovos.
- Unhas gotas de limón.
Para a crema pasteleira:
- 1/4 lt
- 25 gr de fariña .
- 1/4 litro de leite.
- 2 ovos.
- 50gr de azucre.
Almibar:
- 1/2 L de auga.
- 200gr azucre
- Decoracion:
- Amendoa fileteada 100gr.
- guindas vermellas.
Montaxe:
- bizcoito
- almibar
- crema pasteleira
- almibar
- crema de manteiga
- amendoa fileteada mais guindas vermellas
Elaboración:
- Montamos os ovos co azucre na batidora ata que colla relieve .
- Aparte unir a fariña coa amendoa moida e incorporar coa mestura anterior suavemente con movementos envolventes.
- Dispoñer nun molde redondo con papel antigraxo debaixo e untar con manteiga e fariña para desmoldar , fornear a 180ºc ata que tome cor (uns 6 minutos).
- Cando este frio cortar pola mitade o bizcoito e emborrachar con almibar.
- Rechear coa crema pasteleira cubrir coa outra mitade do bizcoito
- Para a crema de manteiga:
- Facemos un almibar a punto de hebra floxo cunhas gotas de zume de limón para que non se apelmace o azucre.
- Poñemos os ovos na batidora e batimos cando estén un pouco esponxosos engadimos o almibar a chorro fino.
- Deixamos batir ata que forme relieve , deixamos reposar uns 2 minutos para quitar o aire de batir e que alcance entre 15ºc e 20ºc e incorporamos a manteiga en pomada batendo fortemente para blanquear a crema no seu conxunto.
- Cubrir a tarta coa crema de manteiga .
- Espolvorear de amendoa fileteada tostada.
- Decorar cunhas guindas vermellas .
- Manter na neveira ata a hora de servir.
No hay comentarios:
Publicar un comentario