O bacallao común, bacallao do Atlántico ou bacallao de Noruega é unha das cerca de 60 especies de unha mesma familia de peixes migratorios. Vive en mares fríos do norte. Polo xeral o bacallao é de pequeno tamaño, anque alguns exemplares poden chegar a alcanzar os cen kilogramos de peso con un tamaño de ata casi dous metros. Aliméntase de outros peixes máis pequenos, como o arenque.
O bacallao en salazón é unha forma procesada de bacallao que consiste en practicarlle a desecación mediante sal (salazón). Esta presentación fai que se poda conservar nalgún lugar seco durante varios meses. O bacallao é apreciado pola súa carne e polo aceite do seu fígado. O aceite de fígado de bacallao é extremamente rico en ácidos graxos Omega-3 así como en vitamina A e vitamina D. De feito, estas propiedades foron moi explotadas durante anos, suministrándose o aceite crú ós nenos como complemento alimenticio para a fixación do calcio nos osos.
Ingredintes:
- 2 pezas de bacallao
- 1 pemento vermello
- 1/2 mazá
- 1 cebola
- 3 dentes de allo
- 1 pemento verde
- 1 folla de loureiro
- perexil picado
- aceite de oliva
- sal
- 1 ñora
- 1 bote pequeno de salsa d etomate triturado
- 1 anaco de xamón serrano
Elaboración:
- Nunha cazola de barro cúbrese de aceite de oliva o fondo, poñense as hortalizas cortadas en paisan e refogar xunto co xamón cortado en dadiños pquenos. A ñora pónse a remollo en auga fría.
- Cortamos a mazá en dados. Cando estean brandas engadimos a salsa de tomate e a mazá coa ñora. Deixamos cocer por 15 minutos.
- Trituramos todo pola batidora, sazoamos e marcamos o bacallao na prancha e se lle incorpora a salsa.
- Métese no forno a 200ºC aproximadamente uns 10 minutos. Acompáñase de arroz pilaw.
No hay comentarios:
Publicar un comentario