Crème fraîche ou crema fresca, é unha crema, branc, graxa (30-40% graxa e un 15% de lactosa) e lixeramente acidificada polos cultivos bacterianos que contén. É, sen embargo, menos amarga e máis graxa que a crema agria que se lle asemella. CRÉME FRAÎCHE e unha expresión en francés que traducida literalmente signfica CREMA FRESCA. Orixinariamente a CRÈME FRAÎCHE era unha especialidade francesa pero hoxe extendeuse ó largo de Europa e é moi empregada nas cociñas, sendo moi fácil akquirila en forma de tarrinas na maioría dos supermercados. Existen distribuciones comerciales especiales con menos contido de lactosa para aquelas persoas que padezcan intolerancia á lactosa.
Ingredintes:
- 1 iogur natural sen azucre
- 1 c/g de mostaza inglesa
- 1 c/g de vodka
- salpementa
- 1 c/ g de eneldo
- 1 c/g de ceboliño
- 1/4 de tona líquida
- zume de medio limón
- 50 gr de ceboliño
- salpementa
- Misturar todo xybti e servir
- Misturar todo xunto excepto o ceboliño.
- No momento de servir botar o ceboliño.
No hay comentarios:
Publicar un comentario