Ingredintes:
- 1 kg de fariña de forza
- 0.15 l de auga o leite
- 8-12 ovos
- 600 gr de manteiga
- 10 gr de sal
- 60 gr de azucre
- 30-40 gr de levadura prensada
Elaboración:
- Tamizar a fariña e fomar un volcán.
- Disolver a levadura có líquido tebedo.
- Engadir o sal, o zucre, os ovos e a levadura no centro do volcán. Mezclar coa fariña.
- Traballar a masa ata que se despeque da superficie ata quede lisa, homoxénea e brilante.
- Cubrir a pasta cun pano húmido e mantela nun sitio morno (a temperatua ideal é 24ºC), ata que dobre o seu volumen.
- Fraccionar a masa, heñir (volear) e dar forma ás pezas, deixar fermentar.
- Pintar os laterais das pezas con ovo batido e cubrir superficialmente con azucre.
- Cocer o forno precalentado a 220ºC.
No hay comentarios:
Publicar un comentario