O sabao ou sobao pasiego é un producto típico dos Valles Pasiegos (especialmente, de Selaya, Vega de Pas, Villacarriedo e Alceda-Ontaneda) e un dos máis represantivos de Cantabria (España). Na receita primitiva os ingredintes eran a masa de pan, o azucre branco e a manteiga. No sobao pasiego antigo añadíanse dous ovos, unha cáscara de limón relada e o licor de anís ou ron. O sobao moderno surxurá no ano 1896, cando unha cociñeira do doctor Madrazo, Eusebia Hernández Martín, sustituiu a masa de pan por fariña.
Ingredintes:
- 250 gr de manteiga
- 220 gr de azucre glass
- 30 gr de azucre invertido
- 5 ovos
- 245 gr de fariña frouxa
- 5 gr de impolsor.
Elaboración:
- Misturar a manteiga emponada có azucre ata facer unha crema empomada.
- Incorporarlle os ovos un a un ata sen que se pegue as paredes, sé isto ocorrese botar alho de fariña.
- Mesturar a fariña có impulsor con movementos envolventes despacio.
- colocar nas cápsulas de sobaos coa manga pasteleira e meter no forno a 180ºC uns 15 minutos.
- Deixar arrefriar na propia cápsula.
No hay comentarios:
Publicar un comentario