Curri é o nome xeralmente adoptado en Occidente para describir unha serie de pratos elaborados cunha mestura de especias picantes, desenroladas nas cociñas asiáticas do este e sureste asiático.
Estes pratos foron difundidos en Europa polo Reino Unido e Holanda, ó transferir o coñecemento adquirido nas suas colonias durante o século XVII. O curri é unha mestura baseada en diferentes especias que se empregan na India para guisos ou estofados con salsa e os pratos preparados con esa salsa.
Neste risotto fusionamos o tradiccional arroz italiano co exótico do curri, resultando un prato delicioso.
Ingredientes:
- 500 g de arroz carnaroli ( ou bomba se non dispomos deste arroz)
- 1 peituga de polo
- 1 bote de leite de coco
- 30 g de curri en po
- 1 vaso de viño branco
- 1/2 cebola
- 100g de manteiga
- aceite de oliva
- perexel
- allo
- queixo parmesano
- 2 L de caldo de polo
- sal e pementa
- tormentelo.
- medio manoxo de espárragos trigueiros
Elaboración:
- Adobamos a peituga de polo, cortada en anacos con sal, unha rama de tormentelo, aceite de oliva.
- Cortamos a manteiga en anacos pequenos e gardamolos no conxelador.
- Escaldar os eparrágos en auga fervendo ( 30 a 60 segundos )
- Nunha pota por a ferver o caldo de polo.
- Collemos unha pota, botamos un chisco de aceite de oliva, e refogamos nela o allo e a cebola cortados en brunoisse co arroz.Remexemos un pouco e engadimos o vaso de viño.
- Cubrir con duas culleradas grandes( o cucharon do caldo ) de caldo de polo e deixar a lume medio.Dutante a cocción se é preciso engadimos mais caldo.
- Engadir a peituga adobada e os esparragos escaldados ós nove minutos de cocción e deixar cocer 15 minutos.
- A parte, nunha tixola, botar o curri e o leite de coco.Remexer ben ata que se disolva o curri.
- Engadimoslle ó risoto a mistura de leite de coco e curri e deixamos cocer.
- Cando ó arroz esté o dente engadimoslle fora do lume o parmesano ralado, a manteiga conxelada, e aceite de oliva e opcionalmente unhas follas de alfabrega. Ligamos ben e servimos quente.
No hay comentarios:
Publicar un comentario