E un picadillo de chorizo, zorza,es o producto típico galego, asturiano, leones, soriano, soriano e albunese se ben tambén pode encontrarse en otras rexions. Se trata dunha tapa que se elabora con o interior dos chorizos o con carne picada e adobada. Servese caliente en pratos acompañado dunhas rodaxas de pan e un viño o unhas cerbeixas. Se trata da carne picada, xeneralmente do cerdo, preparada como pra embuchar e facer chorizos con ela, pero que finalmente se dexa sen embuchar e se emplea en este aperitivo. Soe ter outros ingredientes, como pimenton tanto dulce como picante), allo, sal etcétera. Actualmente existe tambén no mercado a posibilidade de obter picadillo de
xabarin,
venado etcétera. Este prato era mui importante en os periodos da mantaza do porco, xusto nos momentos nos que se elaboraba o recheno do chorizoe se adobaba a carne.
Ingredintes:
- 1kg de caner de porco ( cortados en dados)
- 3 c/g de pementon doce
- 1 c/c de pementon picante
- sal
- 6 dentes de allo ( picados en brunoise)
- 1 botella de viño branco.
Elavoraciòn:
- Nun bol mesturamos todolos ingredintes e remexemos ben.
- Deixamos coller sabor 1 dia ou dous.
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