O vinagre é un líquido miscible en auga, con sabor agrio, que provén da fermentación acética dó viño e mazán. O vinagre conten unha concentración que vai de 3% ó 5% de ácido acético en auga. Os vinagres naturais tamén conteñen pequenas cantidades de ácido tartárico e ácido cítrico.
Ingredintes:
Vinagreta:
- 1/4 de auga mineral
- 125 gr de azucre
- 10 gr de café soluble
- 2 cucharadas de vinagre de módena
- 2 c/vinagre de xerez
- aceite de oliva virxen extra
Ensalada:
- 200 gr de brócoli
- 200 gr de coliflor
- 1 cenoria
- 1 porro
- 1 cebolleta
- 10 langostinos
- salpementa
Elaboración:
- Cocer o dente as hortalizas, saltear coa cebolleta corada en xuliana, salpementar.
- Misturar coa vinagreta de café e dispor sobre vasiños individuais.
No hay comentarios:
Publicar un comentario