O steak tartar é un prato do recetario clásico, que nos últimos tempos cedeu o seu nome a pratos máis vanguardistas cos que non garda máis que o corte fino a coitelo do ingredinte principal ou alguns dos seus ingredintes básicos.
Este Tartar de salmón , parte de sustituir a carne de terneira cru polo salazón de peixe que picaráse finamente a coitelo e a que se lle engaden todoslos ingredintes da receita orixinal, menos a xema do ovo.
Ingredintes:
- 250 gr de salmon fresco
- 1 C/G de alcaparras
- zume dun limon
- salpementa
- aceite de oliva
- ceboliño
- perexel
- 50 gr de cebola tenra
- 1 C/C de mostaza inglesa
- zume dun limon
- zume dunha lima
- salpementa
- 100 ml aceite de oliva
- 1 pataca
- 12 aceitunas verdes sen oso
- 1 C/G de auga quente
- 50 gr de cebola tenra
- 1C/C de mostaza inglesa
Elaboración:
- Cortar o samon en dadiños pequenos.
- Meter dentro dun bol.
- Engadir as alacaparras.
- Salpementar.
- Cortar a cebola tenra en paisana e picar as herbas finamente.
- Incorporar o zume de limon, aceite de oliva e mostaza.
- Remexer ben e deixar reposar unha hora antes de servir.
- Servir en follas de endivia e achicoria.
- Cocer a pataca coa pel e unha vez cocida esmagamos coma para pure.
- Pelamos o limon retirandolle os gaxos, e troceamolo en anacos pequenos.
- Cortar a cebola tenra en brunoise, o perexel picado e as aceitunas en brunoise.
- Mesturamos todolos ingredintes e botamos por riba do tartar de salmon.
No hay comentarios:
Publicar un comentario