Unha empanada é un alimento preparado composto por unha fina masa de pan e levadura, masa quebrada ou de hoxaldre, rechea de calquer alimento salgado ou doce. Pode se carne ou fruta. Xeralmente fanse con trigo, pero poden estar feitas con millo e outros cereais, e a veces coa adición dalgunhas graxas, como o aceite e a manteca. É un alimento feito pola maioría das culturas gastronómicas dos países hispánicos.
Ingredintes:
- 560 gr de media forza
- 30 gr de levadura prensada
- 15 gr de sa
- 200 gr de auga ou leite
- 100 de manteiga
- 100 gr de ovos
Elaboración:
- Colocar na máquina (se é moita cantidade), o auga, o sal, a mantiga en pomada ou fundida, e os ovos.
- Prendemos a amasadora e dixamos que se mesturen ben os ingredintes.
- Engadimos a farina de golpe e deixamos amasar 5 minutos máis. neste momento engadimos a levadura desfeita coas mans e continuamos amasando outros 5 ou 10 minutos máis.
- Se o amadado é a man preparamos un volcán no que poñemos tódolos ingredintes. A levadura disolvémola en auga e a manteiga en pomada ó mesmo tempo que se amada.
- Debe resultar unha branda, pero non pegañenta.
- Deixamos repousar tapada cun pano, de 1 a 2 horas dependendo da temperatura do obrador.
No hay comentarios:
Publicar un comentario