O cordeiro es la especie de carne máis vella dos animaies domesticados. Éste foi criado polos humanos no Medio Oriente comezando dende hai 9,000 años atrás. En moitos países, a carne de cordeiro é a maior fonte de carne que se consume. Moitos americanos pensan que a carne de cordeiro é un alimento que so se come durante a primavera, pero ésta pódese disfrutar durante todo o ano.
Ingredintes para 4 persoas:
- Medio cordeiro de peza
- Salpementa
- Viño branco
- Unha pizca de especias surtidas
- Aceite de oliva
- Romeo fresco en rama
- 3 pezas de boniato
- 150 gr. de manteiga clarificada
- 150 gr. de queixo parmesano
- 4 dentes de allo
- Vinagre balsámico
- Xugo do cordeiro
- Un bote de pementos do picudo
Elaboración:
- Adobamos o cordeiro co allo, salpementa, viño branco, especias surtidas e aceite de oliva
- Deixamos fora da neveira para que adquira sabor (este paso é importante para que o cordeiro se asente a temperatura adecuada)
- Pelamos o boniato e facemos o puré coma se fose un de patacas, o rematamos con queixo parmesano ralado, manteiga clarificada, salpementa, noz moscada
- Cocer uns 15 minutos
No hay comentarios:
Publicar un comentario