A remolacha de mesa (tamén coñecida como remolacha de horto, nabo de sangue ou remolacha vermella) é un vexetal popular nos hortos dos Estados Unidos. As follas (colo) da remolacha son unha fonte excelente de vitamina A e as raíces (remolachas) son unha boa fonte de vitamina C.
As follas cocíñanse e son servidas frescas como verduras, mentres que as raíces ou cabezas poden ser conservadas en vinagre para ensaladas ou cociñada enteiras, para despois cortarse en toros ou en anacos.
A remolacha pertence á familia das Quenopodiáceas e necesita dun clima morno costeiro ou de terra salinaspara crecer sen problemas.
Ingredientes para 4 persoas.
- 1 iogur natural
- 1 remolacha
- 125 gr de chatka (palitos de cangarexo)
- salmón afumado
- 100 gr de xamón serrano
- pan de espinacas
Elaboración.
- Enrolar as tiras de salmón afumado dandolle forma de encerradito coa masa de remolacha triturada con chatka e ligada con iogur.
- Dispor sobre unhas tostas de espinacas e cubrir co xamón, enriba por o rollito de salmón.
No hay comentarios:
Publicar un comentario