Este doce vénse elaborando dende hai non moitos anos. O seu nome fai honra ao Convento de San Marcos cuxas orixes se remontan ao século XII cando a raíña dona Sancha fundou un templo e hospital para os peregrinos jacobeos.
A Torta de San Marcos segue un proceso artesán de elaboración que a confire unhas deliciosas características organolépticas. Hai que diferenciar entre a elaboración do biscoito e do recheo:
Ingredentes para 4 persoas.
- 1 biscoito xenoves de 500 gr
- 200 gr de xema pasteleira
- 250 gr de crema chantilly
- 100 gr de almibar para emborrachar
- 25 gr de cobertura de chocolate
- 5gr de fideos de chocolate
- 1 c/c de azucre para torrar
Para o biscoito xenovés.
- 150 gr de azucre
- 150 gr de fariña frouxa
- 5 ovos
- 400 gr de tona de 35% m.g.
- 75 gr de azucre
- 1 c/C de vainilla
- 25 gr de leite en pó
- 250 ml de auga
- 100 gr de azucre
- 5 ovos
- 200 gr de azucre
- 50 gr de glicosa
- 1 c/c de colorante amarelo
- sal fina
- unhas gotas de limón
Elaboración.
- Facer o biscoito xenovés mesturando o azucre cos ovos. Unha vez branquexados, mesturamos aparte a fariña pouco a pouco con movementos envolventes. Meter no forno 7 minuitos a 160º
- Facer o almibar. Unha vez desfeito o azucre no auga.
- Facer a crema Chantilly. Meter o bol da batidora no conxelador, mesturar a toa coa leite en pó e a vainilla. É unha tona montada con aroma.
- Facemos a crema de xema. Nunha batidora mesturamos os ovos, colorante, sal e limón batendo despacio.
- Incorporámoslle o azucre e a glicosa remexemoslle sen que chegue a facer escuma.
- Verquemos nun cazo e remexemos despacio, pouco a pouco sen que chegue a agarrarse.
- Unha vez que colla corpo, arrefriamola o máis rapido posible e a gardamos na neveira a 4ºC.
- Montaxe da torta.
- cortamos o biscoito en duas partes; emborrachamos co almibar.
- Verquemos a crema chantilly e a extendemos ben. Cubrir coa outra metade do biscoito.
- Botar a crema de xema pasteleira, espolvorear de azucre e quemar, recubrir os laterais coa crema chantilly. Decoramos cun corneto de cobertura o nome da torta.
No hay comentarios:
Publicar un comentario