A angula e o alevin do peixe anguia, o unico alevin permitido por as leis da pesca. Cando encontrase nos mercados do pescado soer ter un gramo de peso, mide algo menos de 8 cm de lonxetude e tene entre dous o tres anos de vida. As gulas comercializanse cocidas, en caso de estar vivas son translucidas. Soense encontrarse en vasadas o vacio. Este peixe, debido a seu elevado prezo no mercado, ten un sucedaneo de surimi mais barato, coñecido como "gula" ( nome tomado dunha marca comercial) que permite moitas elaboracións, un delas este "pintxo" de orixe vasco, moi sinxelo de facer e que resulta delicioso.
Ingredintes:
- 4 tostas de pan de baguette
- 1 dente de allo
- aceite de oliva
- 150 gr de gambas
- salpementa
- 250 gr de gulas
- 125gr de queixo san simon
- Tostar o pan a 220ºC ( debe quedar cruxinte por fora e tenro por dentro)
- Untar o allo nas tostas salteadas as gambas coas gulas, salpementar.
- Poñer enriba das tostas.
- Cortar uns dadiños de queixo dispor enrriba e gratinar ata que se funda.
No hay comentarios:
Publicar un comentario