Unha terrina é un cacharro de barro vidriado (terracota, en francés TERRE CUITE) usado na cociña cós lados verticais e unha tapa que se axusta firmamente, de forma rectangular ou oval. As versións modernas tamén se fabrinan en ferro fundido esmaltado. Por extensión, o término tamén alude ó alimento preparado e servido en una terrina, principalmente carne de caza ou venado, queixo de cabeza e patés. Se se prensa e enfría, cortándose en rodaxas para servilo, unha terrina convírtese en paté, qeu Julia Child definiu como “ un pastel de carne frío de luxo”.
Ingredintes:
- 400 gr de muslos de polo ou peituga.
- 300 gr de carne magra de porco
- 100 gr de touciño de xamón
- 100 gr de crema de queixo
- 2 unidades de ovo
- 1/2 limoón
- 1 c/c de vermouth seco
- 1 dente de allo picado
- pementa verde
- mellorana
- sal
- perexel
Elaboración:
- Colocar unhas tiras de bacon forrando o molde da rerrina.
- Engadir a pasta de carne mesturada.
- Tapar e cocoer no forno a 175ºC uns 45-60 min.
No hay comentarios:
Publicar un comentario