A berenxena é unha pranta anual do xénero Solanum dentro da familia das solanáceas, nome que según a creencia proven dun vocablo persa, que logo pasou ó árabe con unha lixeira variación e de ahí ó español.
O froito, comestible, é unha baga de 5 ata 30 cm de lonxitude de forma esférica, oblonga ou alargada na maioría dos casos, cunha pel lisa, brilante e de cores diversos según a variedade, a máis común é a de cor morado ou negro ó madurar, pero existen branca, púrpura, negra, amarela e vermella ou de cores mezclados, sobre todo branco, negro, morado ou verde. A pulpa é consistente, de textura esponxosa, de cor branco, ten certo sabor amargo, presenta pequenas sementes de cor amarela. Encóntrase todo o ano ó se cultivado en épocas de baixas temperaturas no invernadoiro. Na pel do froito indentificouse antocianinas (flavonoides), pigmentos que o confiren o cor morado.
Ingredintes:
- 4 filetes de babilla
- 1 cabaciña
- 1 cebola
- 1 cenoria
- 1 porro
- 1/2 berenxena
- 2 dentes de allo
- 2 tomates
- 2 dl de xugo de terneira
- perexil picado
- 200 gr de fariña frouxa
- aceite de aliva
- auga mineral
Elaboración:
- Salpementamos os escalopes pequenos e os enfariñamos, fritimos nunha souté con aceite de oliva (só cubrir o fondo) retirar a parte.
- Nese mesmo aceite facer unha bresa coas hortalizas cortadas en mirepoix; poñemos a punto de sal. Engadimos o xugo de carne.
No hay comentarios:
Publicar un comentario