Un panecillo de perrito quente é un tipo de panecillo cunha forma diseñada para conter un perrito quente. Hai dos tipos básicos: a aberta por un extremo e a aberta por un lateral. As ventaxas da primeira é que suxeita ó perrito coa maior seguridade e permite un mellor envasado do producto final. Os panecillos de este tipo soénse fornear en grupos, unidos polos laterais, e separándose a medida que se van necesitando. A variedade aberta por o lado dan maior facilidade para añadir salsas e recheos sen romperse.
Ingredintes:
- 1000 gr de fariña gran forza
- 30 gr de azucre
- 100 gr de margarina ou manteiga
- 500 gr auga
- 100 gr levadura prensada
- 20 gr de leite en pó
- 20 gr de sal
- 3 gr de mellorante
- ajonjolí
- sésamo
Elaboración:
- Amasar tédolos ingredintes simultáneamente, tempo aproximado 12-15 minutos
- Temperatura final da masa 26ºC.
- Dividir pezas de 60 gr e bolear sen repousar en bloque, colocar en placas
- Repousar 5 minutos. Aplastar coa palma da man.
- Poñemos na fermentadora 30ºC cunha humidade do 75% durante 1 hora e 15 minutos.
- Pulverizar con auga e salferir con ajonjolí.
- Cocemos a 200ªC durante 15 minutos.
- Deixar arrefriar a temperatura ambiente.
- Se é para perritos formar barritas de 65 gr xusto despois de bolear. Deixar repousar igual cá para as hamburguesas. Non se lle pon ajonjolí e cocer a 220ºC durante 13 minutos.
No hay comentarios:
Publicar un comentario