miércoles, 5 de septiembre de 2012

Pan de marisco ou peixe para canapés



Moitas veces, como entrante gustanos elaborar pequenos entretementos para abrir o apetito e preparar o comensal para as delicias que lle agardan.
Ademais dos montaditos, hai outra modalidade de “pan con algo por riba” chamados canapés, neste caso pensamos nun xénero que é tan habitual da nosa terra como é o peixe.



Ingredientes para 4 persoas:

  • 1kg. fariña de media forza
  • 25 grs. sal
  • 150 grs. de manteiga ou margarina
  • 600 grs. auga
  • 50 grs. levadura prensada
  • 250 grs. espinacas fervidas e moi picadas
  • 1 c/g romero moído
  • noz moscada 
  • pementa negra


Elaboración:


  1. Amasamos todolos ingredintes como unha masa de pan dandolle unha textura máis ben branda.
  2. Deixamos repousar a masa 1 hora, a laminamos e facemos rectangulos.
  3. Deixamos fermentar uns 15 minutos e forneamos a 200ºC.


No hay comentarios:

Publicar un comentario