As máns de cerdo (denominadas tamén como manitas de porco) son as patas de porco. Soen ser empregadas na cociña españóla frescas ou en salazón como elemento cárnico de estofados e cocidaos. É un dos ingredintes do cocido madrileño, e é frecuente velo servido como tapa. A súa textura xelatinosa debido á presencia de cartílago, fai que se elaboren caldos con texturas agradables.
Ingredintes:
- 4 pés de porco
- 250 gr de compota de mazá sen azucre
- 1 cenoria
- 1 porro
- 2 dentes de allo
- grans de pementa negra
- 100 gr de azucre
- 2 mazás
- belisco de manteiga
- canela
Elaboración:
- Cocer os pés de porco coa cenoria e o porro xunto cos dentes de allo aproximadamente unhas 3 horas.
- Facer unha compota de mazá nunha tixola con algo de auga, belisco de canela, manteiga.
- Desosar os pés e rechear coa compota. Envolver en papel film e papel de albal. Conxelar ou meter na neveira.
- Deixar que tome forma.
- Cortar en cilíndros e queimar con algo de azucre.
No hay comentarios:
Publicar un comentario