As Xemas de Santa Teresa (non confundir con xemas de Ávila) son un dos elementos de repostería máis identificadores da provincia de Ávila. Súa fama trancendeu ó área da provincia e ahora resulta posible adquirirlos en diversas pastelerías ó largo de España. A popularidade deste doce convertírono na actualidade nunha especie de souvenir ligado á cidade de Ávila. Seu aspecto en forma de pequenas bolas de cor laranxa e expostas nunha tartaleta de papel branco fixéronse moi populares. Nómbranse en honor de Santa Teresa de Xesús.
Ingredintes:
- 10 xemas de ovo
- 250 gr de agrucre glass
- 1 limón
- manteiga para untar
Elaboración:
- Exprimir o limón e ralar un pouco da corteza.
- Engrasar a praca de forno.
- Bater as xemas nun bol co azucre, reladura e o zume de limón, misturar ben ata formar unha masa branda.
- Formar bolas do tamaño dunha noz e extender sobre unha praca deixar secar 20minutos e despois cocer a 160ºC durante 10 minutos
No hay comentarios:
Publicar un comentario