A améndoa é un fruto do amendoeiro. Posúe unha película de cor canela que envolvea, ademáis dunha cáscara exterior que é comestible, cando ten unha cor rosado amarelento, e é de sabor doce e que representa un peso importante da améndoa, polo cual a parte comestible de este fruto redúcese a un 40%.
Ingredintes:
- 12 claras
- 675 gr de azucre glass
- 375 gr de améndoa moída
- 75 gr de azucre
- aromatizantes
Elaboración:
- Montar as claras có azucre
- Tamizar xuntos o azucre glass, a améndoa e os aromatizantes.
- Engadir con coidado os ingredintes ás claras montadas.
- Encher unha manga coa mezcla.
- Tirar sobre papel antiadherente en forma de pequenas pezas.
- Deixar repousr 30 min a temperatura ambinte para que endurezca a superficie.
- Cocer a 180ºC 10 minutos coa porta do forno entreaberta. É convinte poñer unha placa adicional no fondo do fono para que o calor chegue gradualmente ó producto.
- Retirar do papel inmediatamente.
No hay comentarios:
Publicar un comentario